Münih Eğitim Akademisi mezuniyet töreni ”Münih Eğitim Akademisi” ile” Türk/Alman Öğrenciler Birliği”nin ‘Anton Fingerle Kültür Merkezi’ Salonunda düzenledikleri törende 2019 öğretim mezunu Türk öğrencilerine diplomaları verildi.
Münih,20.Temmuz 2019 – ‘BAM’ (Bildung Akademie München) Münih Eğitim Akademisi Derneği kurucu ve yönetim kurulu başkanı Levent Karadağ, başkanlığını Tuğce Zinal’in yaptığı ‘ Türk/Alman Öğrenciler Birliği ile bu yıl 10.cusunu düzenledikleri mezuniyet töreniyle yaklaşık 50 ögrenciye liseye geçme ve Üniversiteyi bitirme diplomalarının verileceğini söyledi.
Atatürk ve şehit öğretmenler için saygı duruşu ve öğrenciler, velileri ile davetlilerin toplu İstiklal Marşımızı seslendirmesi sonrası Levent Karadağ Türk/Alman Öğrenci Birliğinin geliştirdikleri projenin amacının, karmaşık Bavyera eğitim sisteminin anlaşılır şekilde desteklenmesi ve sistemde elenenlerin ortada bırakılmayarak Türkiye tarafından sunulan ‘ açıktan lise bitirmek ve üniversite sınavlarında başarılı olmalarını sağlayacak imkanları kullanarak Almanya veya Türkiye’de yüksek tahsile devamlarını sağlamak şeklinde özetledi.
” Hauptschule’den ( temel eğitimden) Üniversiteye giden yol”
Kuruluş amacının Türk gençlerinin eğitim seviyesinin ilkokuldan yüksek öğrenim düzeyine çıkarılmasına destek olan, 2013 yılında ‘umumi menfaate yardımcı’ dernek statüsünde kurulan BAM ( Münih Eğitim Akademisi Derneğinin ) Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, açılıştaki konuşmasında davete katılan ve derneğin çalışmalarına destek veren TC Başkonsolosluğu nezdinde ki Eğitim Ataşesi Profesör Dr. Mustafa Çakır, Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yılmaz ile öğrenci velileriyle çocukları selamlayarak Sinevizyon gösterisiyle derneğin geçmişi, özveriyle gerçekleştirilen eğitim ve birlikte yapılan etkinliler konularında bilgi verdikten sonra , ” eğitim konularındaki toplantılara ilgi ve katılım maalesef az ” seklinde serzenişte bulundu.
Eğitim Ataşesi Profesör Dr. Mustafa Çakır toplantıyı düzenleyen ve çalışmalarıyla eğitime katkı sağlayan yönetici ve ekibini kutlayarak teşekkür etti.
Devletin ve Eğitim Bakanlığının Köln merkezli olarak başlattığı , dışarıdan ortaokul-lise ve yüksek eğitim programıyla, çocuklarımız ve gençlerimizin Alman eğitim sistemi içinde kalarak Almancayı çok iyi öğrenmeleri ancak Türkçe ve Türk kültürünün desteklenmesinin amaçlandığını söyleyen Ataşe Çakır, ” çocuklarımızın TV kuşu, cep telefon bağımlılığı ve tembelliği okulda başarılı olmalarına engeldir ve başarısızlığı Türk olmaya bağlamak yanlıştır” şeklindeki sözleri sonrası, velileri Okul Aile Birliği toplantılarına katılmaları, eğitim konusunda uzmanların görüşlerine ehemmiyet vermeleri çağrısı yaptı ve önceliklerimizin 3 belirleyicileri ” eğitim-eğitim-eğitim ” vurgusu yaptı.
Toplantıya katılan Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığının ”UIP”
( Uluslararası İlahiyat Programı) çerçevesinde Almanya’da Lise eğitimi almış olanlara 5 yıllık Devlet Bursu ile Türkiye’de din eğitimi alma ve daha sonra Almanya’da din hizmetleri görevlisi olarak çalışabilme imkanı sağladığını ve bu konuyla ilgili bilgiye Başkanlığın İnternet sitesinden ve Ataşelik kanalıyla ulaşılabileceğini söyledi.
Tören bu yıl ‘BAM’ Akademisinden mezun olanlara diplomaları verildi.
Haber : Bavyera Tv Haber Merkezi