Ana Sayfa Bavyera Erich-Frank Cemiyeti Münih´te buluştu

Erich-Frank Cemiyeti Münih´te buluştu

-

- Reklam -

Münih merkezli Erich-.Frank Cemiyetinin düzenlediği oturuma Çapa Tıp Fakültesi Üniversitesi öğretim Üyeleri katıldılar

Münih, Almanya nazi rejiiminden kaçarak Türkiyeye sığınan Münih`li Tıp otoritesi Erich-Frank ölümüne kadar geçirdiği ve Devlet Töreniyle defnedildiği İstanbulu Tıp Fakültesinde yayınlanan ders kitapları ve geleceğin profesörlerini yetiştirmişti.

1984 ylında Münih ve İstanbul Tıp Fakülteleri arasında , zamanın iki üniversite öğretim üyeleri Prof.Dr. Heınz Görke ve Profesör Dr.Arslan Terzioğlu insiyatifi ile hayata geçirilen ve amacı Üniversiteler arasında tıp alanındaki bilimsel gelişmelerde işbirliği, öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında dostluklar kurarak toplumlar arasında bir köprü olan ” Erich-Frank Cemiyeti’nin başkanı Prof. Dr. Fuat Oduncu,(LMU). düzenledikleri ” Yapay Zeka ‘‘ konulu oturumun açılışındaki konuşmasında da derneğin kuruluş amacına uygun olarak uyguladıkları Erasmus Programı çerçevesinde Münih Tıp Fakültesindeki öğrencilere Türkçe kurslar verdiklerini, ayrıca İstanbul Tıp Fakültesi ( Çapa) öğrencileri Kardelen Çelikel ve Burak Şahan’a verdikleri burslarla bu yıl Münih`te staj yapma imkanı sağladıklarını belirtti.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Oral Öncül ile Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İlhan kılıç (Erich-Frank Derneği İstanbul)

düzenlenen ”Yapay Zeka” konulu semposyumuna , Münih`li meslektaşları Prof.Dr. Dıetrıch Reınhardt( eski başkan), Prof. Dr. Adrıan Danek ( eski başkan ) Konsolos yardımcısı Şebnem Koçoğlu ile Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Çakır da toplantıyı izliyenler arasındaydı.

Koçoğlu selamlama konuşmasında, tıp alanındaki işbirliği önemine dikkat çekerken

derneğin bu konudaki ve Türkiye ile Almanya arasındaki bağlarının tıp

alanında da güçlenmesini amaçlayan örnek çalışmaların takdir ve teşekkürle

karşılandığını vurguladı.

Yapay Zeka ‘ (AI. Artıficial Intelligence) geliştirilmiş Bilgisayar uygulamasının ‘Etik (ahlak) – dinsel- makineye güven konularında halen tartışılma konusu olduğunu ancak günümüzde tıp alanında da kullanımının yaygınlaştığını yaptığı konuşmada belirten Prof.Dr. Kılıç’tan sonra da Radiolug Prof. Reiser ”AI” (yapay Zeka Makinalarıının özellikle Radioloji alanında (CT-MRI- CAD  (Computer Assısted Dedektion) uygulanmasının olumlu yönlerini örneklerle verdi.

Haber : Bavyera TV Haber Merkezi

- Reklam -

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

5,249BeğenenlerBeğen
1,590TakipçilerTakip Et
2,130TakipçilerTakip Et
1,241AbonelerAbone
- Reklam Alanı -

SON DAKİKA