56. Münih Uluslararası Tatil ve Seyahat Fuarına, Türkiye’den sadece 9 Otel İşletme Grubu katılmakta.
Kapılarını turizm sektöründe 1970 yılında 56 katılımcı ile açan Uluslararası Münih Turizm Fuarına bu yıl 1300 katılımcı ürünlerinin tanıtım ve pazarlamasını yaptı.

Ziyaretçiler soruyor, Türkiye neden yok
Otel işletmelerinin tanıtımı kendi imkanlarıyla yapan 9 Türk Otel temsilcileri
” Türkiyenin Milli katılımı olmamasını, büyük eksiklik olarak tanımlarken, ”öksüz bırakıldık” şeklinde (Filiz Ceylan. Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı-ketav) üzüntü belirttiler.

Münih,20.Şubat 2020 -(OT) – 56 cısı düzenlenen farklı ülkelerden 1300 katılımcıyla tüketiciye açık Uluslararası Turizm Fuarında Türkiye’den kendi imkanlarıyla katılan Antalya Bölgesinden 9 Otel İşletmesinin stantlarını T.C Münih Başkonsolosu Mehmet Günay ile Ticaret Ataşesi Ertem Çoban ziyaret ederek bilgi aldılar.

Fuarda tanıtım ve pazarlama yarışı içinde olan ülkelerin büyük ve gösterişli stantlar ve etkinliklerle mevcudiyeti karşısında, mütevazi standlarla varlıklarını gösteren Antalya Bölgesi Otel İşletmeleri temsilcileri, üzerinde birleştikleri gönüllerinden geçen beklentinin, Turizm sektörinde iddialı Türkiye’nin, dünya ölçülerine göre en yeni modern tesislerle kaliteli hizmet sunmasına karşılık Milli katılım şemsiyesi altında temsil edilmesi olduğunu söylediler.

Başkonsolos Mehmet Günay ve Ticaret Ataşesi Çoban’a fuar ve beklentiler konusunda görüşlerini açıklayanlardan Side Crown Otelleri Genel Koordinatörü Lemi Küçük ”Münih’in bağlı olduğu bölge Bavyera nın en fazla turist çıkışı olan Yunanistan gerçeğini de düşünürsek, Devletten daha fazla Türk katılımcının altında toplanabileceği bir Milli Standla katılım özleminde olduklarını belirtti.

Stand ziyareti sırasında Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) yetkilisi Filiz Ceylan, Side/Antalya Barut Oteller zinciri temsilcileri Devrim Özgür, Emre Erdem, Kamelya Oteller Grubundan Ayşe Gizem, Ali Bey Oteller Grubundan Cenk Korkmaz konu ve beklentileriyle ilgili olarak ta, erken rezervasyonlar trendinin bu sezonda geçtiğimiz yıla göre %5 bir artış beklendiğini, artan içki fiyatları ve diğer masraflardaki artışı bu yılki fiyatlamaya kaliteden taviz vermeden yansıttıklarını söyledi ve Devletin Milli Katılımla vereceği desteğin sektörde olumlu sonuç vereceğine inandığını vurgularken, KETAV temsilcisi Filiz Ceylan , Fuarda temsil edilen ülkeleri işaret ederek ” bizi öksüz bırakmayın” çağırsı yaptı
Fuardaki Türk katılımcı standlarını gezerek bilgi alan Başkonsolos Günay ve Ticaret Ataşesi Çoban, görüş ve temennilerle ilgili beklentilerin ilgili bakanlık birimlerine yazılı olarak iletileceğini söylediler ve çalışmalarına başarılar dilediler.
Haber : Bavyera TV Haber Merkezi
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/bavyeratv