Yerel seçimlere 1 hafta kala, Münih’te düzenlenen ”AFD ırkçılığına karşı protesto” binlerce sağduyulu insanı bir araya getirdi.

Almanya’da son yıllarda yaşanan ırkçı terör, göçmen kökenliler üzerinde korku ve endişe oluşturmuştu. Bavyera Başbakanı Markus Söder, Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, Yahudi Cemaati Başkanı Charlotte Knobloch , ”FAİR LİSTE” adayları ve binlerce sağduyulu vatandaşın katılımı ile gerçekleşen protesto ırkçılığa hayır mesajı verildi.

Bavyera Başbakanı Markus Söder, konuşmasında demokratlar bir arada duruyor, Münih’te aşırı sağcı ve sağcı teröre karşı sağduyu halk burada, nefrete yer yok ve anti-semit izme yer yok. Ülkemizde demokrasinin rengini ilan ediyoruz diye konuştu.

Haber : Bavyera TV Haber Merkezi
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/bavyeratv