Almanya’da hükümetin Korona için aldığı önlemler devam ediyor. Haziran ayının ortalarında cep telefonları için çıkartılacak bir uygulama ile hastalık hakkında son durumu ve insanların Korana bulaşmış bir kişi ile temas etmiş vatandaşları bilgilendirecek.
Korona uyarı uygulaması ilk kez dünya çapındaki mesafeyi ölçmek için Bluetooth kullanıyor. Mevcut duruma göre, başvuru yaz tatili başlamadan önce bu yıl Haziran ortasında yayınlanacak.
Uygulamanın kullanımı sadece isteyenler indirecek.
Uygulamanın özellikleri:
Uygulamayı ne kadar çok kullanıcı kullanırsa, uygulama o kadar etkili olur. Çünkü herkes olası bir enfeksiyon hakkında hızlı bir şekilde bilgilendirilirse, hızlı tepki verebilir ve kendilerini ve diğerlerini koruyabilir. Böylece uygulama kendi ailenizi, arkadaşlarınızı ve tüm çevreyi korumak için devreye girer
Kaynak: Kanzlei Korumtas
Haber : Bavyera TV Haber Merkezi
Haberleri kaçırmamak için sayfamızı takip edin: www.facebook.com/bavyeratv