Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, yaptığı son açıklamada, Bayern Münih-Schalke 04 maçı seyircisiz oynanması kararını aldıklarını belirtti.
Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, Robert Koch Enstitüsü’nün verdiği bilgiye göre mevcut vaka sayısındaki artış nedeniyle ”seyircilerin spor stadyumlarına girmesine izin vermek yanlış bir karar olacaktır” dedi.
Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, Münih’te son 7 gün içinde yeni vaka sayısı 100 bin kişide 47,6’ya yükseldiğini belirterek yeni tedbirlerin düşünülmesi gerektiğini ifade etti.
Dün seyircili oynama kararı verdiğimizde 100 binde 35 değerinin altındaydı, bu yüzden Salı günü Federal Devlet Başkanlığının kararını takip ederek, çok sınırlı sayıda izleyicinin hafta sonu katılmasına izin vermiştik. Ama RKI bir gecede Münih için değerini 34’den 47,6′ e ayarladı. Bu, dünden bugüne çok fazla artış olduğu gözlendi.
Benim için, RKI tarafından da doğrulanan bu yüksek vaka değeri, en azından kamu yaşamında önemli ölçüde daha kısıtlayıcı kısıtlamaları düşünmemiz gerektiği anlamına geliyor. Ve binlerce taraftarın aynı anda stadyuma gitmesine izin veremem.
Ama en iyi hijyen konsepti olsa bile stadyumlar seyircilere açıldığında neden hala dikkatli olmaları gerektiğini söyleyemiyoruz. Bu yüzden bugün, Bavyera Başbakanı’na ve sağlık müdürlüğüme danıştıktan sonra, izleyicilerin bu hafta sonu stadyuma gitmesine izin vermemeye karar verdim.Bu taraftarlar ve kulüpler için acı, biliyorum ama krizde bunu yapmak zorundayım.
Bavyera ekibi karşılaşma için 7 bin 500 seyirciyi stada almayı planlıyordu.
Son dakika haberleri için sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/bavyeratv
https://www.instagram.com/bavyeratv/
https://www.twitter.com/bavyeratv
https://www.youtube.com/bavyeratvhaberkanali