Ana Sayfa Almanya Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, dikkatli olunması çağrısında bulundu

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, dikkatli olunması çağrısında bulundu

-

- Reklam -

Almanya’da Koronavirüs vaka sayılarındaki hızlı artış nedeniyle yetkililerin sert önlemler almasına neden oldu.

Robert Koch Enstitüsü’ne (RKI) verilerine göre 24 saat içinde sağlık yetkilileri tarafından 4058 yeni vaka sayısı rapor edildi. Almanya’da salgının patlak vermesinden bu yana, 310.144 kişi koronavirüse yakalandı. Virüse bağlı ölüm sayısı 16 artarak 9 bin 578’e yükseldi.

Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Jens Spahn,bugün yaptığı açıklamada, Almanya’da vaka sayıları hızla artarken ihtiyatın düşüşüyle ilgili endişelerini dile getirdi. Özellikle gençler arasında yapılan kutlamalar ve partiler Koronavirüsün yayılmasında baş neden olarak gösteriliyor.

Spahn, Covid-19 da hala ciddi bir hastalıktır.

Sağlık Bakanı Jens Spahn, Sonbahara güvenle ama farkındalıkla yürüyoruz. Bugün uzmanlarla Federal Basın Toplantısında bunu vurguladım. Korona vaka sayıları yeniden yükseliyor – bu yüzden stratejimizi ayarlıyoruz. Bu zorluğu ancak her bireyin katılımıyla aşabiliriz. AHA formülünü ”hijyen, mesafe, maske” kuralını uygulayarak, düzenli olarak yayınlar yaparak ve Korona Uyarı uygulamasını kullanarak birlikte fark yaratabiliriz. Bu araçlardan birini her kullandığımızda toplum olarak virüse karşı bir noktaya değinmişizdir! dedi.

“Federal ve eyalet hükümetleri, bütün vatandaşları son yedi gün içinde 100 bin kişi başına 50 yeni enfeksiyon sınırını aşan bölgelere gereksiz seyahatlerden kaçınmaya çağırdı.”

Son dakika haberleri için sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/bavyeratv
https://www.instagram.com/bavyeratv/
https://www.twitter.com/bavyeratv
https://www.youtube.com/bavyeratvhaberkanali

- Reklam -

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

5,249BeğenenlerBeğen
1,590TakipçilerTakip Et
2,130TakipçilerTakip Et
1,241AbonelerAbone
- Reklam Alanı -

SON DAKİKA