Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa’daki kanlı saldırıların ardından, Avrupalı meslektaşları, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB liderleri Ursula von der Leyen ve Charles Michel ile birlikte video konferans düzenledi.
Merkel konuşmasında, Paris, Nice, Dresden ve Viyana’da gerçekleşen son haftalardaki terör saldırıları özgür toplumumuza yönelikti. ”Avrupa hükümetleri, özgür demokratik temel düzene yönelik saldırılara kararlılıkla karşı çıkıyor.” dedi
Başbakan Merkel bugün AB liderlerine, teröre karşı mücadeleyi ortaklaşa üstesinden gelmek istediklerini söyledi. Merkel, yapılan saldırıların “Özgür toplumumuza, yaşama şeklimize yönelik saldırılardı.” dedi. Merkel, Terörizm tehdidine rağmen, Avrupa içindeki sınırlar ”Schengen bölgesi” olabildiğince açık kalması gerektiğini ifade etti.
Merkel: İnternette yayılan nefrete karşı mücadelenin hızlandırılması gerektiğini vurguladı. AB üye ülkeleri ile Avrupa Parlamentosu arasındaki görüşmelerin bu yıl sonundan önce sonuçlandırılması ve terör içeriklerinin internetten hızla silinmesi gerektiğini belirtti.
Son dakika haberleri için sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/bavyeratv
https://www.instagram.com/bavyeratv/
https://www.twitter.com/bavyeratv
https://www.youtube.com/bavyeratvhaberkanali