Ana Sayfa Almanya Almanya'da Tayland kralı tartışılıyor

Almanya’da Tayland kralı tartışılıyor

-

- Reklam -

Almanya Federal hükümeti, Tayland kralının Maha Vajiralongorn, zamanının çoğunu Bavyera’da geçirmesinden rahatsız.

Federal Dışişleri Bakanı Heiko Maas, geçtiğimiz günlerde kralı, Bavyera’da kaldığı süre boyunca yasadışı bir davranış bulunması halinde sonuçlarına katlaması gerekir tehdit etmişti.

Tayland’da hükümete karşı aylardır devam eden protestolarda, kralın Almanya’da kalması da tartışılıyor. Göstericiler yakın zamanda, Bangkok’taki Alman büyükelçisi Georg Schmidt’e yazdıkları bir mektupta, kralın yabancı topraklarda resmi görevlerini yerine getirip getirmediğini kontrol etmelerini istedi.

Hükümetin, Bavyera’daki kalışlarını kontrol etmek ve olası yasal ihlalleri cezalandırmak için çok sınırlı imkanları var. Kralın Maha Vajiralongkorn’un kalışları sadece özel amaçlar için olsa bile, yine de devlet başkanı olarak kabul ediliyor.

Uzmanlar, “Bu nedenle, kralın, devleti temsil ettiği için yurtdışında örf ve adet hukukuna göre tam işlevsel ve kişisel dokunulmazlığa sahiptir” diyor. “Almanya’da bulunan görevdeki yabancı devlet başkanlarına karşı egemen (zorunlu) tedbirler (ör. Telefonla gözetim, karantina, para cezaları vb.) Uluslararası hukuka göre izin verilmez.” Ancak, yasal ihlaller durumunda kralın sınır dışı edilmesi son çare olarak mümkündür.

Diplomatik İlişkiler Viyana Sözleşmesi’ne göre, akredite diplomatlar istenmeyen kişi ilan edilebilir ve sınır dışı edilebilir.

Kral, zamanının büyük bir bölümünü cariyeleriyle Bavyera’da geçiriyor, Starnberg Gölü kıyısındaki Tutzing’de bir villası var.

Son dakika haberleri için sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/bavyeratv
https://www.instagram.com/bavyeratv/
https://www.twitter.com/bavyeratv
https://www.youtube.com/bavyeratvhaberkanali

- Reklam -

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

5,249BeğenenlerBeğen
1,590TakipçilerTakip Et
2,130TakipçilerTakip Et
1,241AbonelerAbone
- Reklam Alanı -

SON DAKİKA