Delta varyantı, İngiltere’yi kasıp kavuruyor. Almanya, Fransa, Rusya, İspanya alarm verdi.
Hindistan’da vaka ve ölüm sayısının patlamasına yol açan ”Delta varyantı” İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede hızlı bir şekilde yayılıyor. Bilim insanları bu varyantın riskleri konusunda kesin yargıya varmak için henüz erken olduğunu söylüyor.
Merkel, Kovid-19’un mutasyona uğramış varyantlarının yayılmasının bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Bu tehlikenin Kovid-19’un Delta varyantının yayıldığı Almanya, Fransa, Rusya, İspanya ve Portekiz’deki gibi ülkelerde görüldüğünü söyledi. Çok dikkatli olunulması gerektiğini söyleyen Merkel, Almanya’da Kovid-19 Delta varyantı oranının attışına dikkat çekti.
Delta varyantı, ilk olarak Hindistan’da görüldü. Delta plus variant virüsü koronavirüsün daha farklı çalışan bir çeşididir. Hindistan’da görülen Delta mutasyonunun bir alt türü olan Delta Plus, ilk olarak Güney Afrika’da tespit edilen Beta varyantında görülen K417N isimli spike proteinin mutasyonuna sahiptir.
Son dakika haberleri için sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/bavyeratv
https://www.instagram.com/bavyeratv/
https://www.twitter.com/bavyeratv
https://www.youtube.com/bavyeratvhaberkanal