Söder, 12 yaşından büyük çocuklar için aşı aşılamayı teşvik etmek istiyor
Bavyera Başbakanı Markus Söder, son zamanlarda artan korona sayılarını ve sonbahar aylarını göz önünde bulundurarak federal ve eyalet hükümetlerinden net bir strateji talep ediyor. Söder, Münih’teki kabine toplantısından sonra, Ağustos ayı sonunda yapılması planlanan Başbakanlık Konferansı’nın bu nedenle öne çıkarılması gerektiği konusunda uyardı.
Bavyera kabinesi, korona önlemlerini 25 Ağustos’a kadar uzattı
Temas kısıtlamaları, maske zorunluluğu, yüksek insidans değerleri durumunda birçok kısıtlama 25 Agustos’a kadar devam edecek.
Söder, aşılamadaki yavaş ilerlemeden rahatsızlığını dile getirdi. Bavyera hükümeti, okul çocukları arasında 12 yaşından büyük çocuklar için aşı aşılamayı teşvik etmek istiyor. Ağustos ayının ortasından itibaren okul çocukları için aşılama merkezlerinde, Eylül ayının başından itibaren “okullarda” gönüllü aşı teklifleri olacak.