Bavyera polisinin ‘Easy GS’ adıyla binlerce futbol taraftarını fişlediği ortaya çıktı
Kıcker dergisinde yer alan habere göre, Yeşiller Partisi Eyalet Milletvekilleri Katharina Schulze ile Max Deisenhofer, konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdi. Önergeye verilen cevapta Bavyera genelinde 1644 kişinin tüm özel bilgileriyle fişlenmiş olduğu belirtildi.
Almanya genelinde de bazı fanatik taraftar gruplarının kayıt altına alındığını, ancak bu denli fazla sayıda ve detaylı bilgilerin bulunmadığını söyleyen milletvekili Deisenhofer, “Gizli databank kurularak vatandaşların kayıt altına alınması anlaşılır gibi değil” dedi.
Bavyera Eyalet Bakanlığı, dosyanın kullanımı hakkında şu yanıtı verdi: “‘EASy GS’ dosyası, spor etkinlikleriyle bağlantılı olarak şiddet sahnelerinin üyeleri arasındaki ilişkiler ve bağlantılar hakkında kişisel bilgiler elde etmek için kullanılıyor.”