Ana Sayfa Bavyera Türkiye - Almanya arasında gerçekleşen İşgücü Anlaşmasının 60. Yılı Bavyera Parlamentosunda düzenlenen...

Türkiye – Almanya arasında gerçekleşen İşgücü Anlaşmasının 60. Yılı Bavyera Parlamentosunda düzenlenen etkinlikle kutlandı

-

- Reklam -

Türkiye – Almanya arasında gerçekleşen İşgücü Anlaşmasının 60. Yılı Bavyera Parlamentosunda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bavyera Eyaleti Uyumdan da sorumlu İçişleri Bakanı Joachim Hermamm inisiyatifi ve Bavyera Türk Toplumu Derneği işbirliğiyle Bavyera Parlamentosunda, 1961 yılında Federal Almanya Cumhuriyetinin Başkenti olan Bonn/Badgodesrberg”te Türkiye ile Almanya arasında imzalanan İşgücü Anlaşmasının 60. Yıl dönümü düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’ın Türkiye/Almanya arasında imzalanan ve günüümüzde Almanyada çalışıp yaşıyan Türkiyeden gelenlere açılan kapının 60. Yıldönümü etkinliğini davetlileri selamlayarak yaptığı konuşmasında, ” Almanyanın davetiyle misafir olarak gelen ve ülkenin ‘ekonomik mucize’ olarak adlandırılan Almanya’nın kalkınasını sağlayan insanlar bugün toplumun her kesiminde yer alan ayrılmaz bir parçasını oluşturduğunu, başlangıçta ”rotasyon uygulanmasıyla” belirli birkaç yıl kalacakları düşünülen işgücünün Alman işverenlerin de talep ve baskıları sonucu ”aile birleşimi” yolu açılarak bugün sayısı Almanya genelinde 5 Milyona yaklaşan Türkiye kökenlinin varlığı gerçekleşti şeklinde konuştu ve ” günümüzdeki hayat seviyemizi borçlu olduklarımıza, Uyumdan Sorumlu Bakan olarak Hükümet adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bavyera Parlamento 2. Başkanı Dr. Wolfgang Heubisch parlamento olarak corona salgınına rağmen çalışmasını sürdürdüğünü söylerken,” misafir işgücü olarak gelen insanların günümüzde parçamız olarak hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamlarının Parlameto olarak savunucusuyuz ” şeklinde konuştu.

Bavyera Türk Toplumu Derneği Başkanı Dr. Vural Ünlü’de, daha iyi bir yaşam için göç kabul eden ülke Almanya’ya gelen Türklerin Bavyeranın Uyum politikalarıyla topluma entegre olduğunu , eğitimde şans eşitsizliği gibi bazı olumsuzluklara hafızadan silinmeyecek aşırı sağ terörle verilen kurbanlarla tarihte yerini alacağını belirtti.

Etkinliğin kapanış konuşmasında da Bakan Herrmann, uyumun uzun soluklu bir süreç olduğunu ve hergün yenilenerek toplumu oluşturan tarafların eşit unsurlar olarak birlikte hareket etmesiyle gerçekleeceğinin altını çizdi.

Bavyera Televizyonu redaktörü Özlem Sarıkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik,Yönetmen Çağdaş Yüksel’in Almanyaya ilk gelişi noktası Münihin” 11. Peron” adlı kısa bir dokümanter filmi ve Nedim Hazar müzik grubunun (Küln) seslendirdikleri Almanya Türküleri eşliğinde katılımcı ve davetlilere verilen ikramla sonlandı.

Haber: Orhan Tinengin

- Reklam -

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

5,249BeğenenlerBeğen
1,590TakipçilerTakip Et
2,130TakipçilerTakip Et
1,241AbonelerAbone
- Reklam Alanı -

SON DAKİKA