Ana Sayfa Bavyera CSU ve Freie Wähler gurbetçilere saygıya ve çifte vatandaşlığa hayır dediler

CSU ve Freie Wähler gurbetçilere saygıya ve çifte vatandaşlığa hayır dediler

-

- Reklam -

Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen ( SPD) CSU ve Freie Wahler’in gurbetçilere yönelik çifte vatandaşlığa hayır dediğini belirterek bir basın açıklaması yaptı. Taşdelen’in bildirisi şöyle:

Sosyal demokrat meclis grubu olarak (SPD)  Bavyera parlamentosuna seneler önce Almanya’ya gelen gurbetçiler hakkında bir önerge verdik. Bu önerge de yıllar önce Almanya’ya gelip burada çalışıp Almanya ve Bavyera’nın başarısında büyük katkısı olan “Gurbetçilere” parlamentonun şükranlarını dile getirmesini istedik.

İNSANLARA SAYGISINI BELİRTMESİNİ İSTEDİK
İkinci maddede parlamentonun bu insanlara saygısını dile getirmesini istedik. Çünkü bu insanlar her şeylerini geride bırakarak Almanya’ya gelip burada çalışıp, derneklerde gönüllü çalışarak bu ülkenin başarısına büyük katkıda bulundular. Üçüncü maddede Bavyera parlamentosunun Federal hükümet de çifte vatandaşlıkla ve diğer yabancıların lehine olan kararları kabul edip desteklemesi.
Dördüncü maddede Bavyera parlamentosu Federal Parlamentoda değiştirilecek vatandaşlık yasasındaki kararları bir an evvel burada uygulanması için gerekli tüm hazırlıkları yapmasını istedik.
Bunlar çifte vatandaşlık, 67 yaşını geçmiş gurbetçilere alman vatandaşlığına geçecekleri zaman Almanca zorunluluğunun kalkması ve beş seneden fazla burada yaşayan mültecilere iş buldukları zaman süreli oturum almaları.

ÖNERGEMİZ REDDEDİLDİ
Bu önergeye CSU, bağımsızlar (Freie Wähler) ve AfD hayır oyu kullandılar için
maalesef parlamento çoğunluğu ile reddedilmiş oldu.

- Reklam -

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

5,249BeğenenlerBeğen
1,590TakipçilerTakip Et
2,130TakipçilerTakip Et
1,241AbonelerAbone
- Reklam Alanı -

SON DAKİKA